| |
نام : | |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
فرآیند شارژ گوشی همیشه یک کار وقت گیر بوده و کاربران از این موضوع شکایت دارند. اکنون با بزرگتر شدن باتری ها و افزایش ظرفیت آنها، شارژ گوشی ها با شارژرهای معمولی زمان بیشتری می برد. به همین دلیل فناوری های جدید شارژ سریع ایجاد شد و توانست زمان شارژ گوشی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. با کمک فناوری شارژ سریع، گوشی ها بسیار سریعتر شارژ می شوند و سازندگان تلفن همراه می توانند بدون نگرانی از زمان شارژ، از باتری هایی با ظرفیت بالاتر در گوشی خود استفاده کنند. در نتیجه استفاده از فناوری شارژ سریع به امری اجتناب ناپذیر و یک فناوری ضروری در گوشی ها تبدیل شده است.
به طور کلی می توان گفت که فناوری شارژ سریع با افزایش جریان ورودی به باتری، فرآیند شارژ باتری را کوتاه می کند. در طول فرآیند شارژ معمولی، باتری گوشی با جریان ثابت شارژ می شود و معمولا باتری ها با ولتاژ 5 ولت و جریانی بین 1 تا 2 آمپر شارژ می شدند. در حالی که در دستگاه های مجهز به فناوری شارژ سریع، ولتاژ و جریان ورودی ثابت نیست و مقدار آنها در طول فرآیند تغییر می کند.
اگر بخواهیم دقیق تر بگوییم؛ برای شارژ باتری موبایل (تقریباً همه باتری ها امروزه لیتیوم یونی هستند)، شدت جریان ورودی به باتری از صفر تا 50 درصد در بالاترین حد خود است و باتری به سرعت شارژ می شود. در ادامه این فرآیند تا 80 درصد از برق ورودی کاهش می یابد و پس از آن از جریان و ولتاژ ثابتی برای شارژ باتری تا پایان فرآیند شارژ استفاده می شود. این برای جلوگیری از افزایش دما است و از آنجایی که افزایش دما دشمن باتری ها و وسایل الکترونیکی است، شرکت ها از استانداردهایی استفاده می کنند که میزان جریان ورودی را در هنگام شارژ کنترل می کند و از افزایش دمای باتری جلوگیری می کند.
در ادامه به بررسی استانداردهای شارژ سریع که برای شارژ باتری گوشی های هوشمند و دستگاه های هوشمند استفاده می شود می پردازیم تا درک بهتری از فناوری شارژ سریع داشته باشیم.
با ورود فناوری های شارژ سریع به دنیای دیجیتال، استانداردهای جدیدی برای کنترل و بررسی نحوه شارژ باتری ایجاد شد که نحوه شارژ باتری را در طول فرآیند شارژ باتری کنترل می کند و از آسیب های احتمالی جلوگیری می کند. یکی از مهمترین استانداردهای شارژ سریع موجود، USB Power Delivery و فناوری شارژ سریع Qualcomm است. علاوه بر اینها، اکثر تولیدکنندگان تلفن همراه از فناوری های شارژ خود با نام های دیگر نیز استفاده می کنند. در ادامه به بررسی این فناوری ها می پردازیم.
استاندارد شارژ سریع Power Delivery یک فناوری شارژ سریع مبتنی بر USB است که به اختصار USB-PD نیز نامیده می شود. این استاندارد توسط USB-IF طراحی و توسعه یافته است و می تواند تا 100 وات برق را در اختیار دستگاه ها قرار دهد. فناوری USB-PD به قدری پیشرفته است که به صورت هوشمند میزان برق مورد نیاز باتری دستگاه مورد نظر را تشخیص می دهد و با تنظیم میزان جریان و ولتاژ مورد نیاز دستگاه را با خیال راحت شارژ می کند. همچنین با استفاده از این فناوری می توانید باتری لپ تاپ را شارژ کنید و تنها برای این کار به پورت USB-C روی لپ تاپ نیاز خواهید داشت.
لازم به ذکر است که قابلیت شارژ سریع USB-PD فقط روی پورت های ورودی USB-C کار می کند و از سایر پورت های USB پشتیبانی نمی کند. از جمله شرکت های استفاده کننده از این فناوری می توان به گوشی های اپل و پیکسل گوگل اشاره کرد که از فناوری شارژ سریع Power Delivery استفاده می کنند و محصولات خود را با استاندارد USB-PD تولید می کنند.
تاکنون سه نسخه از استاندارد USB-PD معرفی شده است و اخیرا نسخه جدیدی از نسخه سوم با نام Power Delivery 3.0 PPS معرفی شده است که PPS مخفف Programmable Power Supply و آخرین فناوری USB-PD است. این فناوری به طور خودکار بهترین ترکیب ولتاژ و جریان را با توجه به وضعیت شارژ دستگاه تنظیم می کند و از این طریق بهینه ترین توان را در اختیار دستگاه قرار می دهد.
کوالکام فناوری شارژ سریع خود را با نام Quick Charge یا به اختصار QC توسعه داده و تا به امروز 5 نسخه از آن را منتشر کرده است. فناوری شارژ سریع (Quick Charge) در سال 2013 توسط کوالکام معرفی شد و با امکان شارژ سریع 10 واتی مورد استقبال گسترده قرار گرفت و پس از اینکه شرکت های زیادی مانند سامسونگ، شیائومی و ال جی از این فناوری در محصولات خود استفاده کردند. در ادامه به توضیح مختصری در مورد هر یک از نسخه های منتشر شده Quick Charge می پردازیم.
با افزایش ظرفیت باتری های موبایل و طولانی شدن زمان شارژ دستگاه ها، ایجاد فناوری ای که بتواند این مشکل را حل کند ضروری به نظر می رسد. با معرفی فناوری شارژ سریع، زمان شارژ دستگاه ها به میزان قابل توجهی کاهش یافته است و خوشبختانه شرکت های زیادی هستند که از این فناوری در گوشی های خود استفاده می کنند. اگرچه این شرکت ها در تلاش برای ارتقای استانداردهای شارژ سریع هستند، اما این فناوری هنوز کامل نشده است و نیاز به پیشرفت های زیادی در زمینه ایمنی و سرعت شارژ دارد. در آینده باید منتظر اخبار جالب و هیجان انگیز در مورد فناوری شارژ سریع باشیم. مخاطب عزیز نظر شما در مورد شارژ سریع چیست؟
منبع: wikipedia
خبرنامه وب سایت: